Mina tre bästa träningsredskap

Träning behöver inte vara så komplicerat alla gånger. Med små medel kommer man otroligt långt. Veckans tema är mina tre bästa träningsprylar så i inbördes ordning tänkte jag rangordna mina favoriter som hjälper mig att få bra träningspass och motiverar mig i min träning. Dock är det lite av en blandning av träningsprylar och träningsredskap ;) 
 
Numer ett där hamnar löparskorna. Det är det absolut bästa träningsverktyget, med ett par löparskor så kan man träna var som helst när som helst (i princip). Det är en träningspryl för mig, eller ja den får hamna där för jag bara älskar enkelheten. 
 
Numer två är kopplad till löparskorna och det är min pulsklocka. Pulsklockan är en favorit hos mig, den är ett utmärkt hjälpmedel att hitta ett bra tempo, den hjälper mig att våga pressa på under intervallerna och den är min bästa motivation med mig på löpturerna. Om jag bestämt mig för en lugn tur så hjälper den mig att inte ta ett för högt tempo som kommer få mig att krokna. Det är det jag älskar att oavsett vad dagens mål är kommer den hjälpa mig nå det. Min pulsklocka är otroligt använd och lika älskad i dag som den dag jag fick den.
 
Det tredje är en träningsmatta. Ibland behöver det inte vara svårare än så, rulla ut mattan och du har en träningsyta där du kan variera övningar i oändlighet både styrka och flås. Mattan är väl egentligen inget som absolut behövs, men just det att rulla ut träningsmattan får mig att tagga igång och ger en känsla av att jag inte vill rulla ihop mattan utan att ha svettats på den. Mattan är på så vis också en typ av motivatör och innan du stoppar undan mattan kan jag tipsa om att ställa dig barfota på den ihoprullade mattan och öva balansen båda fötterna i och blunda räkna till trettio, lyft ena foten blunda och räkna till trettio, byt fot upprepa. Det behöver inte alltid vara svårare än så. Perfekt träning för fotlederna :)
 
Vill ni ha tips på fler träningsprylar så kolla in hos Victoria, Anna, Annica och Ida som också tipsar om sina favoriter bland träningsprylarna :) 
En kommentar publicerat i Träning
Taggar: mina tre bästa träningsprylar, motivation, träningsprylar, träningsredskap
#1 - - Victoria:

En pulsklocka står på min önskelista!

Svar: Å håller jag tummarna för att du får en :) Jag har haft min i fyra år och är nog en av de bästa presenterna jag fått :)
Reach Your Goal