Om oss

Professionell Personlig Träningsglädje

Erikas egen träningsbakgrund är kantad av en del skadeproblematik. Där startade intresset för att träna sig fri från skador och det fokuset har fått följa med och präglar idag verksamheten. Erikas resa startade med två distanskurser våren 2011. Den ena ”Idrottskador för idrottare” via Högskolan Dalarna och den andra ”Ledarskap på individ och gruppnivå” via Högskolan på Gotland. Kurserna gav en inblick i träning, rehabilitering och ledarskap. Till en början var det mycket för att hjälpa sig själv som kunskapen söktes, men under kurserna uppstod ett behov och känsla av att vilja hjälpa andra att undvika att bli skadade.  Så hösten 2011 startade Erika sina studier vid Örebro Universitet. Tränarprogrammet gav en bredd inom fysiologi, anatomi, psykologi, motivation, coachning, ledarskap och träning utifrån åldrandet och hälsa, en treårig universitetsutbildning.

Under studietiden blev bilden tydlig och för att börja jobba med att hjälpa andra startades under 2013, Reach Your Goal. På sidan om universitetsstudierna togs även en diplomering inom Klassisk Massage och ett fystränaruppdrag i då div.2 placerade damlaget Sturehov IK. Efter Örebro Universitet blev det under hösten 2014 till våren 2015 även en Fystränarutbildning vid Bosön i Stockholm. Denna utbildning skedde delvis på distans samtidigt som en anställning som Personlig Tränare & Gruppträningsinstruktör vid Actic tog vid. På sidan om fortsatte företaget i bakgrunden växa med online coachning samt fystränaruppdrag inom fotbollen. 

Hösten 2015 togs beslutet att köra på med Reach Your Goal på heltid. Massage las till i utbudet och ett fokus på helhetshälsa blev mer ledande. Massagen skedde på Studio Green där företaget hyrde ett rum och träningen 200 m därifrån i en motionslokal på Klostergatan. Ett intresse för kunskap samt en egen kronisk underlivssjukdom öppnade ögonen för bäckenbottenträning och anpassad träning efter graviditet. Ett naturligt steg i detta var att bli cert. MammaMagetränare vilket skedde under 2017.

Under 2017 började Reach Your Goal växa ur sina lokaler och lösningen med att vara på två platser begränsade ytterligare expansion. Under våren 2018 flyttade därför Reach Your Goal in i egna lokaler och har idag ca 100 kvm fördelat till träning och massage. Plus en bollhall i anslutning där större gruppträningspass sker.  Här kan en träna i en personlig och trygg miljö. Erikas 
mål är att bidra med professionell personlig träningsglädje!

Mellan December 2020 och Januari 2024 har Erika jobbat med gruppträning anpassad för personer med psykisk ohälsa. Konsultad att hålla i träningen för forskningsstudien FYPO (Fysisk aktivitet mot psykisk ohälsa) så har Erika jobbat mot målgruppen med ångest och/eller depression. Erika är även utbildad inom fysisk aktivitet på recept och finns i Örebro Regions aktivitetskatalog för fysisk aktivitet på recept.